Polnoporcelanske prevleke in mostovi
Kadar imamo željo po zelo viskoih estetskih fiksnoprotetičnih nadomestkih, vam nudimo polnoporcelanske prevleke in mostove izdelane iz cirkon oksidne (ZirO2) ali litijeve disilikatne keramike (LS2).

Najpogosteje za izdelavo uporabljamo sistem IPS e.max Press proizvajalca Ivoclar Vivadent. To je preverjena litijeva disilikatna steklokeramika z zelo visoko stopnjo uspeha. Odlikuje jo izjemna trdnost 400 Mpa, katere trenutno ne dosega nobena druga press keramika.

IPS e.max Press sistem nam omogoča izdelavo keramičnih lusk (tudi izjemno tankih lusk brez brušenja), delnih kron (inlay, onlay), interkaninih solo kron, transkaninih solo kron, tričlenskih mostičkov v interkaninem področju in izdelavo tričlenskih mostičkov v transkaninem sektorju.

IPS e.max LT PREVLEKA, ONLAY, INLAY, LUSKA, MOST – STAINING TECHNIQUE

Staining tehnika
"STAINING"

LT (low translucency) je press keramika z nizko opačnostjo in je primerna za izdelavo prevlek, lusk, inlayev in onlayev, kot tudi tričlenskih mostov z enim členom tako v interkaninem, kot v transkaninem področju. LT keramiko lahko uporabimo v primerih, ko so obrušeni zobje živi in nezabarvani.

Staining technique je tehnika izdelave, pri kateri celoten zob zmodeliramo v vosku, ga zaprešamo s press keramiko v izbrani barvi, po obdelavi pa po potrebi zabarvamo in glaziramo.

IPS e.max LT PREVLEKA, ONLAY, INLAY, LUSKA, MOST – CUT BACK TECHNIQUE

Cut-Back tehnika
"CUT-BACK"

Cut back tecnique je tehnika izdelave, pri kateri celoten zob zmodeliramo v vosku, ga zaprešamo s press keramiko v izbrani barvi, po izluščenju izdelek obdelamo in reduciramo v incizalnem delu, tako da zagotovimo prostor za nanos mamelonskih mas, transparenc, ipd. Končnio obliko tako dosežemo v dodatnih dveh ali treh pekah nato izdelek po potrebi zabarvamo in glaziramo.

Ta tehnika je še posebej primerna za izdelavo incizivov, kjer je pomembna visoka estetika.

IPS e.max MO PREVLEKA, MOST

Medium Opacity
"MEDIUM OPACITY"

MO (medum opacity) je press keramika s srednjo opačnostjo in je primerna za izdelavo prevlek, lusk, inlayev in onlayev, kot tudi tričlenskih mostov z enim členom tako v interkaninem, kot v transkaninem področju. MO keramiko lahko uporabimo v primerih ko so obrušeni zobje živi in rahlo zabarvani.

Ogrodje zmodeliramo in ga zaprešamo v izbrani barvni, po izluščenju ga obdelamo in nato fasetiramo z e.max Ceram keramiko ter izdelek po želji zabarvamo in glaziramo.

IPS e.max HO PREVLEKA, MOST

High Opacity
"HIGH OPACITY"

HO ( high opacity ) je press keramika z visoko opaciteto in je primerna za izdelavo, prevleke kot tudi tričlenskih mostičev z enim členom v sektorju premolarjev in incizivov. MO keramiko lahko uporabimo v primerih ko so obrušeni zobje mrtvi in močno zabarvani, prav tako v primeru kovinskih zatičev.

Postopek izdelave je enak, kot pri MO PREVLEKAH in MOSTOVIH, razlikuje se le v opačnosti ingota.

"CIRKON OKSIDNA KERAMIKA"

Cirkonij
CIRKONIJEVO OGRODJE

Polnoporcelanske nadomestke lahko izdelamo tudi na cirkonskih ogrodjih, ki so izdelani po visoko kvalitetnem CAD/CAM sistemu, ki nam zagotavlja izjemno natančno izdelana ogrodja, visoko estetiko pa nam omogoča fasetiranje z IPS e.max Ceram keramiko. Ta sistem izjemno čvrstih in visoko estetskih ogrodij nam omogoča izdelavo tako solo prevlek, kot večjih konstrukcij, s katerimi lahko nadomestimo več manjkajočih zob. Poleg visoke estetike in trdnosti, nam cirkonij nudi tudi odlično biokompatibilnost in nizko termično prevodnost.Podobni Izdelki